De kosten van het professioneel laten reinigen van een tapijt | Witte Weekblad Nieuw-Vennep | Nieuws uit de regio Nieuw-Vennep

2021-11-22 14:17:01 By : Ms. Jessy Pan

Het reinigen van een vloerkleed is essentieel om zijn mooie uiterlijk te behouden en er zo lang mogelijk van te genieten. Aan de slag met schoonmaaktips die je zelf kunt uitvoeren levert op de lange termijn helaas niet het gewenste resultaat op. Omdat het reinigen van een tapijt kosten met zich meebrengt als je het professioneel laat doen, is het handig om hier vooraf eerst een totaalbeeld van in kaart te brengen. Bent u van plan binnenkort een ervaren tapijtreiniger in te huren? Dan kunnen wij u op weg helpen door deze kosten op een rij te zetten. Het berekenen van deze kosten hangt nauw samen met verschillende factoren die kenmerkend zijn voor uw persoonlijke situatie.

Wat is het type vloerkleed dat u wilt laten reinigen?

Dit is een van de belangrijkste factoren die tapijtreinigers gebruiken om de schoonmaakkosten te bepalen. Een laagpolig vloerkleed met een hoogte van minder dan 1 cm zal voordeliger uitpakken, omdat het reinigen van de draden van een hoogpolig vloerkleed samenhangt met het aantal extra cm's waarvoor reiniging nodig is. Een hoogpolig tapijt vraagt ​​ook om een ​​andere reinigingsmethode. Laat u dus goed informeren door een professional die hier voldoende ervaring mee heeft.

Het materiaal van het te reinigen tapijt

Synthetisch materiaal reageert anders op chemische middelen en warmte dan natuurlijk materiaal. Als het vloerkleed is gemaakt van 100% natuurlijke vezels zoals wol, is reiniging door middel van stoom of heet water uitgesloten. In dergelijke gevallen zal een “droge” reinigingsmethode moeten worden toegepast. Dit is ook het geval bij een combinatie van beide elementen.

De totale oppervlakte van de kamer

Wat is de totale oppervlakte van de ruimte die het vloerkleed in beslag neemt? Dit is een tweede factor die de kosten van professionele reiniging zal bepalen. Hoewel er vaak een aantrekkelijke korting beschikbaar is voor het schoonmaken van een hele woning of meerdere kamers, mag je ervan uitgaan dat het aantal vierkante meters dat het tapijt in beslag neemt een grote rol speelt in de prijsstelling van het bedrijf.

Extra vuil of vlekken veroorzaakt door huisdieren

Als een tapijt hardnekkig vuil of vlekken vertoont, zoals olievlekken of urine en uitwerpselen van huisdieren, hangt daar gemiddeld een hoger prijskaartje aan. Dergelijke vlekken zijn moeilijker te verwijderen dan gewone vlekken en dit is ook inbegrepen in de totale kosten. Het is daarom handig om dit vooraf door te geven aan de tapijtreiniger, zodat deze achteraf niet wordt opgeladen.

Grote meubels en zware voorwerpen verplaatsen

 Moet een piano of ander zwaar meubilair worden verplaatst voordat er kan worden schoongemaakt? Dan is het verstandig om ons vooraf op de hoogte te stellen. Ook voor het schoonmaakbedrijf is dit van belang. Waar kunnen deze spullen worden opgeslagen tijdens het schoonmaken en moet er extra mankracht beschikbaar zijn om ze te verplaatsen? Natuurlijk kunt u dit ook zelf regelen, maar mocht u hulp nodig hebben, dan regelt een deskundig bedrijf dit tegen een kleine vergoeding.

Significante waterschade of andere calamiteiten

 Is er waterschade en is het vloerkleed doordrenkt met een andere vloeistof?

Dan is het belangrijk dit te melden voordat er wordt schoongemaakt. Er is namelijk extra expertise nodig om het vloerkleed in een dergelijke situatie adequaat te reinigen en dit kan ook extra kosten met zich meebrengen. Wijsheid is echter belangrijker dan geluk, dus neem geen extra risico's als u zeker wilt zijn van een uitstekend resultaat.

Tapijtreinigers gebruiken verschillende tactieken en reinigingsmethoden. Sommige methoden zijn duurder dan andere. Dit komt voornamelijk door de prijs van de gebruikte apparaten om de juiste methode te gebruiken. Informeer daarom vooraf naar de werkwijze van het bedrijf. Zo kun je onderscheid maken tussen de prijs- en kwaliteitsverhouding die wordt aangeboden. Houd er rekening mee dat voor verschillende methoden verschillende apparatuur wordt gebruikt, wat kan bijdragen aan de uiteindelijke schoonmaakkosten.

Om precies te weten hoeveel u uitgeeft aan het reinigen van een tapijt, dient u rekening te houden met bovenstaande tips. Het simpelweg inhuren van een bedrijf zonder deze factoren vooraf te communiceren of te berekenen, kan daarom een ​​dure aanbesteding blijken te zijn. Wilt u deze publicatie goed geïnformeerd op papier zetten? Dan moet je deze adviezen zeker niet onder het tapijt schuiven.

HAARLEMMERMEER Dankzij de huisvesting van asielzoekers in hotels haalt Haarlemmermeer dit jaar de doelstelling om in 2021 209 vergunninghouders te huisvesten...

HAARLEMMERMEER Sinterklaas is weer in het land en hij gaat ook de Bibliotheek Haarlemmermeer bezoeken! Speciaal voor alle kinderen zijn er de komende tijd twee leuke Sinterklaas.

HOOFDDORP Op dinsdag 23 november om 19.30 uur organiseert Bibliotheek Hoofddorp-Centraal een Ask Anything Sessie over streaming speciaal voor jongeren! Dieuwertje H..

HAARLEMMERMEER In de rubriek 'Haarlemmermeer van bovenaf gezien' geeft fotograaf Kees van der Veer een hoogwaardig beeld van onze omgeving. Hij vloog deze zomer in een helikopter.

HAARLEMMERMEER De proef met ruimere terrassen wordt verlengd. Horecaondernemers in Haarlemmermeer mogen tot 1 oktober 2022 gebruik maken van stukken bestrating en parkeerplaatsen, mits..

HAARLEMMERMEER De gemeente wil twee andere snelheidscamera's zien nu het Openbaar Ministerie paaltjes verwijdert op de Aalsmeerderdijk in Rijsenhout en op de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg. vervangen..

Grote plannen Jeugdland Nieuw-Vennep, steun gezocht

Twee jongens in Nieuw-Vennep aangehouden na vinden 200 kilo illegaal vuurwerk

Zorgen over slechte coronacijfers Buitenkaag en Abbenes

Twee horecaondernemers beboet voor laksheid met QR-codes

'Flitsers van Zwanenburg en Rijsenhout naar Hoofddorp verwijderd'

Nog geen periodetitel voor DIOS

Lege giga-pool om overvloedige regen op te vangen

Dalende trend autodiefstallen zet door in meeste gemeenten, ook in Heemstede

Schoenen aan en Sinterklaasfeestje in de bib

Als 14.000 Haarlemmermeerders het één keer doen, dan heeft dorpshuis Abbenes zijn doel bereikt.

CGK Cantamus op weg naar Bethlehem

Grote plannen Jeugdland Nieuw-Vennep, steun gezocht

Twee jongens in Nieuw-Vennep aangehouden na vinden 200 kilo illegaal vuurwerk

Zorgen over slechte coronacijfers Buitenkaag en Abbenes

Twee horecaondernemers beboet voor laksheid met QR-codes

'Flitsers van Zwanenburg en Rijsenhout naar Hoofddorp verwijderd'

Nog geen periodetitel voor DIOS

Lege giga-pool om overvloedige regen op te vangen

Dalende trend autodiefstallen zet door in meeste gemeenten, ook in Heemstede

Schoenen aan en Sinterklaasfeestje in de bib

Als 14.000 Haarlemmermeerders het één keer doen, dan heeft dorpshuis Abbenes zijn doel bereikt.

CGK Cantamus op weg naar Bethlehem

Het lokale nieuws in je mailbox? Dagelijks wekelijks

Hoe werklozen kunnen profiteren van Bitcoin?

Ladegeleiders, zoveel opties, maar welke moet ik nu hebben?

De kosten van het professioneel laten reinigen van een tapijt

Zo ziet wonen er in de toekomst uit

Het is niet toegestaan ​​teksten, foto's of enig onderdeel van deze website te kopiëren of te verspreiden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de uitgever. Gemaakt met behulp van